Talajelőkészítés vetéshez

A megfelelő talajelőkészítés sok bosszúságtól és felesleges költségtől megóv!

Kőkemény kerted talaja és csak gyom nő ki belőle?

Hepe-hupás a felszín és utálatos küzdelem a fűnyírás?

Terméketlen a kertben lévő föld és nem marad meg benne semmi?

„Tonnányi” fűmagot szórtál szét a kertedben és még mindig ritka a gyep látványa?

Mit, hogyan, mivel, kivel?

A gyeptelepítés alkalmával szakszerűtlenül elvégzett talajelőkészítés biztos út a kudarchoz és kidobott pénz is!

Figyelembe kell venni a talaj összetételét, szerkezetét, fajtáját, ph értékét, tápanyag tartalmát, a telepíteni kívánt növényzet igényeit.

Ne mond , hogy Mi nem szóltunk!

Ahhoz, hogy megtudd mit is kell tenned a legrövidebb út egy gyepanalízisen keresztül vezet. A linkre kattintva megismerheted szakmai tartalmát és azt, hogy Mit várhatsz a gyepanalízis eredménye képen?

A megmunkálás mélysége, a használt (mechanikai, biológiai ) eszközök mennyisége, minősége, a talaj szerkezet, a talajerő változtatásának szükséges mértéke a szintezés minősége mind fontos az elérendő eredmény vonatkozásában.

Valóban meg tudod csinálni Önmagad?

Ha segítségre van szükséged, hívd a Pázsit Doktor Kertészeket, akik megfelelő eszközökkel, technológiával és rengeteg tapasztalattal a hátuk mögött, úgy csinálják a talaj előkészítést, ahogy a „Nagy Könyvben” meg van írva.

Ha meglévő gyep populációd megtartása mellett szeretnél felülvetést végezni, akkor sem felejtheted el a talajelőkészítés feladatát.

A gyepfilc kitisztitása elengedhetetlen, ennek elősegítésére először is rövid fűnyírásra (szártőbe vágás nélkül) és gyeplazításra lesz szükség.

Amennyiben a talaj szerkezeten is változtatni szükséges, a talaj lyuggatás és a top-dressing munkafolyamatait sem szabad kihagyni. Az említett feladatok elvégzése speciális szakértelmet és gépeket igényelnek. Bizonyítottan jobban jársz, ha nem házilagos módszerekkel és eszközökkel vágsz bele a megvalósításba.

Ide kattintva olvashatsz bővebben a füvesítés kihagyhatatlan módszereiről!

A talaj megfelelő előkészítése az alapja minden ültetni kívánt növény csoportnak, ha nem fordítasz kellő figyelmet erre, sajnos kudarcok sorozata leselkedik rád! Ne mond, hogy nem szóltunk már az elején!

Kérd a területi Pázsit Doktor segítségét!

 

Talaj előkészítési munkálatokat végző Pázsit Doktor Kertészek egység vezetői:

Lakatos László

Rab Zoltán & Lang Szabolcs

Molnári Ákos

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0