Víz nélkül nincs élet! De a víz egyre drágább. Mit tegyek?

Víz nélkül nincs élet! Kertünkben, pedig rengeteg növény él, úgyhogy a vízre mindenképp szükségünk van. Azonban nem mindegy, hogyan biztosítjuk ezt… Néhány év kézi öntözőberendezés használat után a makacsabb kerttulajdonosok is rájönnek, hogy nem csak időrabló, drágább, de alkalmatlan megoldás a kert öntözésére a „nem telepített” és „nem automataöntöző berendezés”. Az elmúlt évekre jellemző szélsőséges időjárás következménye képen az automata öntözőberendezés megléte nem luxus, hanem alapfeltétel

  • 100%-os lefedettség, hogy mindenhova megfelelő mennyiségű víz kerüljön
  • Megfelelő időpontban és rendszeresen időzített öntözés
  • Porlasztásos vízkijuttatás a hatékony felhasználás érdekében,

hogy zöldellő és nem satnyuló növényekkel teli kerted legyen Ha egy jó árérték arányos szolgáltatót, szakmailag felkészült öntözés technikust keresel, hívd a Pázsit Doktor-t segítünk,ajánlunk egy megbízható kollégát!

Mit tegyek, ha van öntöző rendszer, de tudom, hogy nem megfelelő?

„Nem öntöz, ahova kell? A házfalat vagy a járdát locsolod? Elfolyik a víz? Csökkent a nyomás a rendszerben? Elsüllyedtek a szórófejek? Száradnak a növényeid? Sárgul a gyep?” Hányszor halljuk, látjuk ezeket az anomáliákat, mással is megtörténik nem csak veled. Ezekben az esetekben elveszik a rendszer hasznossága és sok esetben a gazdaságossága is. 

Megoldás: Öntözőberendezés karbantartási program

Sokan úgy gondolják, hogy az öntöző telepítésével letudottnak tekintheti az öntözéssel kapcsolatos teendőket, de sajnos nem így van.

 

Évi 3 alkalom – Folyamatos felügyelet – Azonnali hibaelhárítás- Gondtalan üzemelés

1. Tavaszi indító- nyomás alá helyezés és beüzemelés

 

A tavasz kezdetekor, az automataöntöző rendszerek nyomás alá helyezésénél derül ki, hogy a fél éves téli pihenés alatt történt-e a berendezést károsító tényező. 

Fagyos telek során, ha nem tökéletesen víztelenítjük az öntöző rendszert a jég szétfeszítheti a műanyag alkaltrészeket, hibás működést eredményezve. Ilyenkor változhat a szóráskép, vagy a forgó öntöző fejek lassulhatnak, vagy meg is álhatnak.

A tél során a nagy mennyiségű csapadék és a talaj mozgások következményeképpen, az öntöző fejek elsüllyedhetnek, vagy dőlésszögük megváltozhat, ha nem vesszük észre az öntözés minősége romlik, amely a kerted látványán hamarosan feltűnik. 

Gyakori jelenség, hogy az egynyári növények kiásása közben az ásó és a csepegtető cső találkozásánál az öntöző rendszer marad alul, ami annak sérülésével jár. Ha nem veszed észre, ami könnyen előfordulhat, sok víz elfolyik, ezért a víz nem oda fog jutni, ahova szükséges lenne, így a növények tavaszi ébredése biztosan lassabb lesz.

Kezd a tavaszt megfelelő állapotú öntöző berendezéssel!

 

2. Mikor állítódna el az elektronikus vezérlő vagy a szórófej, romlana el valami, amikor a legnagyobb szükség lenne arra, hogy jól működjön?

 

Karbantartási programunk nyári feladata az öntöző rendszer megfelelő működésének ellenőrzése, az aktuális programok után állítása, az öntözőmechanizmus hibáinak javítása. Kerttulajdonosként hajlamosak vagyunk az öntöző berendezést magára hagyni, gyakran hibás működésére csak a növények látványos sínylődésekor derül fény. Szolgáltatásunk során ellenőrízzük a víznyomást, a szórásképek megfelelőségét, szűrők tisztaságát, a forgó kopó alkatrészek állapotát, a beállítások aktualizálását. Szükség szerint elvégezzük a hibás alkatrészek cseréjét. Gyakran okoznak ágyásszegély külső feléről, a szórásképbe belógó növények ágai, szóráskép deformációt. A növények visszametszése, vagy az öntözőfej áthelyezése megoldást nyújthat a problémára.
 

3. Víztelenítés, az öntöző rendszer elteleltetése.

 

Ősszel a kertről elterelődik a fókusz a beltéri elfoglaltságok irányába, azonban az automata berendezések téliesítéséről drága mulatság elfeledkezni. Az öntöző rendszer víztelenítésével a fagykár elkerülhető, melyet nagynyomású kompresszorral érdemes kifujatni. Vizesedésre hajlamos helyen lévő elektronika áramtalanítása, a memóriáért felelős elemek cseréje, a szűrők tisztítása, hibajegyzék készítése a tavaszi indító szervíz számára szintén elengedhetetlen feladatok közé tartoznak.

Molnári Ákos

Pázsit Doktor Öntözéstechnikusa

Öntöző rendszer meghibásodásának javítása

Nem működik az öntöző rendszer, érkezik a gyors tavasz és az öntöző szerelőt nem érem el, elérem, de nem ér rá, beteg, nyaral. Itt a világ vége Vagy mégsem?

Több, mint 20 éves szakmai tapasztalatunk során számos hibalehetőséggel találkoztunk és még nem volt olyan öntöző berendezés, melyet ne sikerült volna életre kellteni! Legyen az szivattyú baj, nyomásváltozás, csőtörés, elektronika hiba, öntözőfejek cseréje, csepegtető cső eltömődése, szórásképek beállítása, keress bennünket bátran és törekszünk megtalálni a legjobb, és leggyorsabb megoldást számodra. 

 

 

Öntöző rendszer átalakítása

Évek teltek el az öntöző berendezés telepítése óta és közben a növények megnőttek?

Megint nem Te vagy az első, aki, így járt! A növények ágai belelógnak a szórásképbe, vízárnyékot képeznek a gyepeden, ami a pázsitod pusztulásához vezet. Aktualizáld az öntöző rendszered fejeinek elhelyezését és máris megoldódik a probléma! Keress bennünket és ebben is segítünk!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0