Ahogyan a legtöbben a gyeplazítást elkapkodják, az öntöző berendezés beüzemelését pedig időben elcsússzák.  A tavaszi időjárás, tavaszi széllel jár, és a tavaszi szél gyorsítja a párolgást. A nagy tavaszi ébredéshez a tápanyagon kívül víz is kell. Igen, bár a tél folyamán érkezik csapadék, de az a földfelszín közeléből hamar leszikkad. Az intenzív tavaszi növekedéshez mihamarabb vízre van szüksége a növényeknek, nem is kevésre.

Természetesen a reggeli talajmenti fagyokat magunk mögött kell hagynunk, de utána haladéktalanul gondoskodni kell az öntöző rendszer indításáról. Természetesen fokozatosan, áprilisban még csak mondjuk kétszer egy héten kell vizet kijuttatnunk. De ennek hiányát a növények és különös tekintettel a gyep, jelentősen megsínyli. Dráma akkor van, ha  Ön magunk nem tudunk öntözőrendszert indítani, a szerelőre kell várnunk, a szivattyú romlott el, vagy egyéb akadályozó tényező merült fel.

A tavaszi gyeplazítás előtt érdemes az üzembe helyezést elvégezni, hogy az öntöző fejeket maradéktalanul meg tudd jelölni, így elkerülheted a beavatkozás során gyakori károkozást rendszerben. 

Ne feledjük a gyepnek már tavasszal is vízre van szüksége, gondoskodj gyepedről!

Keresd az illetékes Pázsit Doktort! 

Bárány László

Közép- Buda Pázsit Doktora

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0