Gyakran ismételt kérdések az öntözésről.

„Megúszható-e” az automataöntöző rendszer?

Röviden: Nem
Bővebben: Ideig-óráig talán, de hogy folyamatosan veszélyben lesz a gyep, a biztos. És egyszer eljön az a pillanat, amikor áldozatul esik, és utána, úgy is megcsináltatod, hát akkor már jobb előbb, mint később.

Melyek az automata öntözőrendszer előnyei 

Az öntözőrendszer használata kényelmes: nem kell hagyományos értelemben az öntözéssel foglalkoznod, pl. slagot előszedni, elpakolni, cipelni a kertben. Az öntözést „kampány”- szerűen „szokták szeretni”, vagyis ha újabb szerelem jön, lekerül róla a fókusz.
Az öntözőrendszer időt spórol: A munkából hazatérve nem kell szabadidődből a növények locsolására áldozni, pihenhetsz, olvashatsz, sétálhatsz, vagy tehetsz, amit akarsz.
Gazdaságos: Amennyiben megfelelően tervezett és beállított öntözőrendszerről van szó, kevesebb öntözővízzel jobb hatásfokot érhetsz el, az öntözés precízebb és költséghatékonyabb lesz.
Értéknövelő tényező: Az öntözőrendszer az ingatlanod értékét is megnöveli.
Minőségi gyepet biztosít: Teljes lefedettséget, megfelelő mennyiséget és tervezett időbeliséget eredményez.

Az öntözőrendszer több vizet használ,
mint amennyit kézi locsolással használok el?

Épp ellenkezőleg! A jól megtervezett és jól beállított öntözőrendszerrel vizet és ez által pénzt spórolhatsz meg.
Mivel az öntözőrendszer beállítható hajnali locsolásra, kevesebb a párolgás, így kevesebb víz is elegendő a kert ápolásához.
Többé nem kell aggódnod, hogy elzártad-e a csapot, a rendszer épp annyit öntöz, amennyit szeretnél. Esőérzékelő felszerelésével az öntözőrendszer nem használ vizet, ha nincs szükség rá.

Tényleg időt takarítok meg az öntözőrendszer használatával?

Igen, hiszen többé nem Neked kell végezed az öntözést, megteszi ezt helyetted az öntözőrendszer. Akkor is, ha Te épp nem tartózkodsz otthon. A Te feladatod csak a rendszer felügyeletére, a programok esetleges változtatására szorítkozik, amely töredék idő.

Hová, milyen szórófej szükséges?

Én inkább azzal kezdeném, vízforrás nyomásmérés,vízhozam kiosztás, nyomáscsökkenés számítás… Nos, szóval műszaki beállítottságú, vállalkozó szellemű egyéneknek is azt javasolhatom, a tervet szakemberrel készíttesse el, higgye el ez is egy komoly szakma.
Az a legjobb, ha minősített öntözőrendszer kivitelezővel tervezteted meg a rendszert, aki az egyedi, speciális megoldásokra is fel van készülve. A profi öntözőrendszer szerelő az összes fontos szempont (víznyomás, rendelkezésre álló vízmennyiség, talajszerkezet, növényfajták és vízigényük, időjárási körülmények, stb.) figyelembe vételével tervezi meg a TE öntözőrendszered.

Spórolhatok, ha az öntözőrendszert magam telepítem?

Attól függ, mennyibe kerül a Te időd. Az előbbiekben vázolt okok miatt, javasolt legalább a tervek elkészítésével egy vizsgázott, öntözéstechnikai szakembert megbízni. Az öntözéstechnikus figyelembe vesz minden lényeges szempontot a tervezésnél, s utána Te eldöntheted, hogy valóban saját magad szeretnéd-e megcsinálni vagy a kivitelezőre bízod az öntözőrendszer telepítését.
Az a tapasztalat, hogy gyakran „hát az elején jó ötletnek tűnt” szituációvá alakulhat a kísérlet. Könnyen adódhat az átlagostól eltérő körülmény, vagy csak egy alkatrészért vissza kell szaladni, kicserélni. Ami a végén már olyan eredményt ad
,hogy magunknak bevallhatjuk, jobb lett volna, ha nem mi vágunk bele.
A szakértő jóval kevesebb idő alatt, kisebb rendetlenséget okozva, könnyebben oldja meg a feladatot.

Mennyibe kerül az öntözőrendszer?

Minden kert más, ezért fajlagos négyzetméter árat nem lehet mondani. Az öntözőrendszer ára számos tényezőtől függ (pl. terület nagysága és tagoltsága, vízforrás paraméterei, domborzati tényezők, járófelületek, növények fajtája stb.).
Az alapos helyszíni felmérés után partnereink elkészítik az öntözőrendszer pontos árkalkulációját a területi adottságok és a TE igényeidnek figyelembe vételével. A helyszíni felmérés és árajánlat készítése INGYENES és a TE részedről nem jár semmiféle kötelezettséggel.
Igény esetén lehetőség van a teljes kert és növényzet tervének elkészítésére is.

Ha segítségre van szükséged az öntöző berendezéssel kapcsolatosan, kérdezd szakemberünket.

Keresd az illetékes Pázsit Doktort! 

Molnári Ákos

 Pázsit Doktor

Öntözéstechnikusa

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0