Az internetre beírva azt a keresési kulcsszót, hogy öntözőrendszer telepítése házilag rengeteg magát kínáló weboldallal találkozhatunk. 

De mégis miért probléma, ha én csinálom?

A legnagyobb probléma a tervezés. Sok mindennel kell tisztába lennünk ahhoz, hogy a kertünk igényeihez igazodva telepíthessünk megfelelően öntözőrendszert. Melyek is azok a hibák, amelyekbe a legtöbben beleesnek:

1. Először is nem mérnek víznyomást. 

Te gondolnál rá? Miért kell ez?

Az automata Öntöző rendszer működésének egyik alapfeltétele a megfelelő nyomású és mennyiségű víz. Ha nem hálózati vízről, hanem kútból vagy ciszternából történik az ellátás akkor a szivattyúnak kell ezt biztosítania.

2. Hány öntözőfej és hova is kell?

Gyakori probléma továbbá az öntöző fejek rossz kiosztása. Nem mindegy hogy a kert egyes részei szárazok mások meg túlöntözöttek. Ezen felül ismerni kell a növények igényeit is hisz van olyan növény, ami azt sem szereti, ha túlöntözik.

3. Az öntözőrendszer teljesíti az elvárásokat? Most és a jövőben is?

Gyepnél fontos kiemelni, hogy öntöző fejtől öntöző fejig locsoljunk.

Az sem utolsó probléma hogy gyakran az újonnan telepített növények méretével nem számolnak, így az idő előrehaladtával kitakarja a locsolni kívánt területet és ismét ugyan ott tartunk. Növények emiatt száradni kezdenek.

Valóban költséghatékonyabb lehet egy házilag kivitelezett kerti öntöző berendezés, ám sok esetben az utólag ráfordított javítási munkálatokkal együtt, már nem térült meg.

Hogyha igényes kertet szeretne, inkább bízza a Pázsit Doktor® Kertészeire, Öntözés technikusaira a munkálatokat!

Keresd az illetékes Pázsit Doktort! 

Ujvári Péter

 Növénydoki

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0