A gomba és rovar károsítók felszaporodásának egyik leghatékonyabb megelőzési módja, mely eredményeként növényeid egészségesebbek lesznek és akár kevesebb védekezést tesz szükségessé a következő évben, tehát pénzt és időt spórol Neked!

Mit jelent az, hogy lemosó permetezés?

Előre is elnézést, hogy az alapoktól kezdjük, de hidd el jó lesz mindenkinek, ha nem beszélünk el egymás mellett. A lemosó permetezés olyan bő lével kijuttatott permetszer, mely gomba korokozók és rovarkártevők elleni védekezés eszközeként használható fásszárú lombhullató növények esetében.

Miért szükséges ősszel is elvégezni?

Az egyre elhúzódó őszre is jellemző meleg időjárás, az enyhe telek, a huzamosabb fagyok hiánya a gombák és rovarok túlélésének és felszaporodásának kedvez. Amennyiben célunk gyümölcsfáink és díszértékkel bíró bokraink, sövényeink megóvása, érdemes ősszel és tavasszal is védekezést folytatnunk.

Mikor időszerű az őszi lemosó permetezést elvégezni?

Ideális a vegetációs időszak végét, a lombhullás nagyját megvárni, hiszen gyakran a korokozók a levél levállás pontjába, valamint a rügypikkelyek közé fészkelnek, amelyek ilyenkor záródnak. Az őszi metszést igénylő növényeket is formázás után érdemes permetezni, hogy a vágási sérülések sebkezelése szakszerű legyen.

Hogyan kell jól csinálni?

A permetszer réz és kén tartalmú, mely a leggyakoribb gombás megbetegedésekre hatásos biológiai védekezésnek számit. Bizonyos esetekben olajos is lehet a keverék, mely a tapadást és a jobb fedést biztosít, a rovar kártevők különböző áttelelő alakjára bevonatot képezve zárja el a levegőhöz jutást és biztosítja az érintkezést. A lemosó permetezéshez használt készítmények többsége kontakt hatású, tehát érdemes bő lémennyiséggel teljes fedést bitosító kijuttatást végezni törzseken, ágakon egyaránt.

Amennyiben úgy érzed, hogy a fennt említett feladatok elvégzéséhez segítségre van szükséged, keresd a Pázsit Doktor Kertész csapatait!

Figyelem!

Az örökzöldek védelme más típusú védekezést igényel! Az olajos szerek elzárhatják a fenyőfélék légzőnyílásait, mely többet árt mint használ. Amennyiben örökzöldjeidnek szeretnéd megadni a legtöbb gondoskodást keresd az erre specializálódott szakembereinket a Tuja Doktorokat!

 

Keresd az illetékes Pázsit Doktort! 

Rab Zoltán

Pázsit Doktor KERTÉSZ

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0