Ha valaki füvesítésre szánja el magát, meglepve tapasztalhatja, milyen nagy választék van a piacon a fűmagkeverékekből. 

Melyiket válasszam?

Fontos hogy tisztában legyünk a termék tulajdonságaival, mielőtt bevásárolunk belőlük.

Milyen problémák adódhatnak, ha nem a megfelelő fűmagkeveréket választjuk?

A nem jól megválasztott magról kelő gyepre jellemző a ritkás a fű, gyenge a növekedés, halvány színezet, foltokban való kikopás, fogékonyság a betegségekre, mohásodás és még adódhat sok más probléma is.

A füvesítésnél a fűmag keverék kiválasztásához tudnunk kell, hogy pontosan mit is tervezünk majd a gyeppel. A keverékekben lévő fűfélék meghatározó szerepet játszanak majd a gyep minőségében, kinézetében és kezelésében.

Ha az elsődleges cél, hogy a díszítés szolgálja, akkor olyan fűmag keveréket válasszunk, ahol például a csenkesz vagy a tippan van túlsúlyban. Ebben az esetben azt is figyelembe kell venni, hogy a jó minőségű gyep fenntartása több gondozási időt vesz igénybe, mint a gyengébb minőségűek. Ha gyepünket sportolási céllal gyakran igénybe szeretnénk venni, illetve gyermekünknek vagy háziállatunknak szeretnénk a mindennapi játékhoz területet biztosítani, válasszunk olyat, ami jobban bírja a taposást.

Ha eldöntöttük, hogy pontosan milyen jellegűek is a terveink a leendő pázsitunkkal, akkor a következő lépcső az ideális fűmagkeverék kiválasztásához, hogy nézzük át a területünk természetes adottságait. Az átlagos kertekben általában találkozunk napos, illetve árnyékos területekkel is, ahol a gyep más-más körülményeknek van kitéve.

Ha a füvesítés elején nem vesszük figyelembe az említett szempontokat, a későbbiekben bosszankodhatunk, amikor újra és újra el kell végeznünk a  füvesítési munkát a kertben. 

Keresd az illetékes Pázsit Doktort! 

Ujvári Péter

 Növénydoki

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0