A megfelelő talajelőkészítés sok bosszúságtól és felesleges költségtől megóv!

Kőkemény kerted talaja és csak gyom nő ki belőle?

Hepe-hupás a felszín és utálatos küzdelem a fűnyírás?

Terméketlen a kertben lévő föld és nem marad meg benne semmi?

“Tonnányi” fűmagot szórtál szét a kertedben és még mindig ritka a gyep látványa?

Mit, hogyan, mivel, kivel?

A gyeptelepítés alkalmával szakszerűség nélkül elvégzett talajelőkészítés biztos út a kudarchoz és kidobott pénz is!

Figyelembe kell venni a talaj összetételét, szerkezetét, fajtáját, ph értékét, tápanyag tartalmát, a telepíteni kívánt növényzet igényeit. A megmunkálás mélysége, a használt eszközök minősége, a talaj szerkezet lazításának mértéke, a szintezés minősége mind fontos az eredmény vonatkozásában. 

Valóban meg tudod csinálni Önmagad?

Ha segítségre van szükséged, hívd a Pázsit Doktor Kertészeket, akik megfelelő eszközökkel, technológiával és rengeteg tapasztalattal a hátuk mögött, úgy csinálják a talaj előkészítést, ahogy a Nagy Könyvben meg van írva.

Kapcsolat

Ha meglévő gyep populációd megtartása mellett szeretnél felülvetést végezni, akkor sem felejtheted el a talajelőkészítés feladatát.

A gyepfilc kitisztitása elengedhetetlen, ennek elősegítésére először is rövid fűnyírásra (szártőbe vágás nélkül) és gyeplazításra lesz szükség. 

Amennyiben a talaj szerkezeten is változtatni szükséges, a talaj lyuggatás és a top-dressing munkafolyamatait sem szabad kihagyni. Az említett feladatok elvégzése speciális szakértelmet és gépeket igényelnek. Bizonyítottan jobban jársz, ha nem házilagos módszerekkel és eszközökkel vágsz bele a megvalósításba.

Ide kattintva olvashatsz bővebben a füvesítés kihagyhatatlan módszereiről!

A talaj megfelelő előkészítése az alapja minden ültetni kívánt növény csoportnak, ha nem fordítasz kellő figyelmet erre, sajnos kudarcok sorozata leselkedik rád! Ne mond, hogy nem szóltunk már az elején!

Kérd a területi Pázsit Doktor segítségét!

Talajelőkészítés - Pázsit Doktor